Preik og kommunikasjon

Siden vi arbeider for et godt faglig og sosialt miljø, sørger vi for at folk med tilhørighet til I:SK kan kommunisere, også utenfor Hundremeterskogen og utenom arrangementer.

Innhold

IRC

Du trodde kanskje folk slutta å bruke IRC i forrige årtusen? Men neida! IRC brukes fremdeles flittig av IFI-studenter. På kanalen #isk på IRCnet treffer du mange I:SK-ere. (For kjennere som bare vil ha nødvendig info om hvordan koble til. Server: irc.ifi.uio.no:6660, Kanal: #isk)

På linuxmaskinene på IFI kan du kjøre irssi i en terminal og skrive /join #isk. Her kan du delta i faglige diskusjoner, tipse om morsomme ting på nett, stille de rareste spørsmål og suge til deg tips til hvordan livet som I:SK-er kan bli lysere.

For å kunne følge med på hva som skjer mens du ikke er logget inn, bør du kjøre irssi gjennom screen.

ISKBot

ISKBot er IRC-kanalens lille hjørne av kunstig intelligens. Den kan du spørre om ting som når trikken går fra Forskningsparken, om et ord står i norsk eller engelsk ordliste eller sjekke hva kantina har til middag. Så langt sier ISKBot ikke spesielt mye og er noe sosialt understimulert i sin ensformige hverdag med trivielle oppgaver. Snart vil kanskje språkprossessering av innhold på kanalen være en del av disse oppgavene.

Vil du være med å utvikle ISKBot, kan du joine #iskbot-kanalen på IRC. Kildekoden til botten ligger på github hvor du kan følge med på utviklingen. Spør Subfusc om skriverettigheter til dette prosjektet så kan du dytte dine egne bidrag til en gren der.

API

Dokumentasjon av prosjektet kommer snart her. Foreløpig er det noe dokumentasjon blant kildekoden her.

E-postliste

Vi har en epostliste som vi stort sett ikke bruker, men hvis du har ekstra kjempelyst til å få med deg alt vi gjør på enda en kanal kan du melde deg på epostlisten. Det kan du gjøre enten ved å sende en e-post til isk-aktiv@ifi.uio.no, eller ved å registrere deg på sympa.

Se også

Powered by MediaWiki
GNU Free Documentation License 1.3